Letonci šalju ponudu za Jat

Bez autora
Sep 14 2011

Letonski ”Er Baltik” otkupio je tendersku dokumentaciju i time potvrdio da je zainteresovan za strateško partnerstvo u formiranju nove srpske nacionalne aviokompanije. Da Letonce ne zanima tržište koje pokriva ”Jat ervejz” svakako ne bi odrešili kesu za 10.000 evra koliko košta tenderska dokumentacija. Ovom avioprevozniku ostaje još 15 dana da Vladi Srbije, odnosno Ministarstvu infrastrukture dostavi i ponudu. U trenutku kada su svi verovali da od tendera za formiranje nacionalne aviokompanije neće biti ništa i da država ni ovog puta neće uspeti da reši pitanje ”Jat ervejza”, Letonci su uputili zahtev za otkup dokumentacije. Svoje interesovanje za srpsko tržište potvrdili su i samim otkupom dokumentacije, a hoće li dostaviti i ponudu biće poznato 30. septembra. Država očekuje još potencijalnih partnera. Ukoliko Letonci jedini dostave i ponudu, nadležni će je oceniti i ako su ispunjeni uslovi iz tendera, koji su vrlo fleksibilni, uslediće pregovori.

Letonci šalju ponudu za JatLetonski ”Er Baltik” otkupio je tendersku dokumentaciju i time potvrdio da je zainteresovan za strateško partnerstvo u formiranju nove srpske nacionalne aviokompanije, saznaju ”Novosti”.

Da Letonce ne zanima tržište koje pokriva ”Jat ervejz” svakako ne bi odrešili kesu za 10.000 evra koliko košta tenderska dokumentacija. Ovom avioprevozniku ostaje još 15 dana da Vladi Srbije, odnosno Ministarstvu infrastrukture dostavi i ponudu.

Kako su ”Novosti” pisale proteklih dana, u trenutku kada su svi verovali da od tendera za formiranje nacionalne aviokompanije neće biti ništa i da država ni ovog puta neće uspeti da reši pitanje ”Jat ervejza”, Letonci su uputili zahtev za otkup dokumentacije. Svoje interesovanje za srpsko tržište potvrdili su i samim otkupom dokumentacije, a hoće li dostaviti i ponudu biće poznato 30. septembra. Država očekuje još potencijalnih partnera.

Ukoliko Letonci jedini dostave i ponudu, nadležni će je oceniti i ako su ispunjeni uslovi iz tendera, koji su vrlo fleksibilni, uslediće pregovori.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik